onzichtbare sokken

Waarom sokken schuiven in schoenen

De onzichtbare sok die niet op zijn plaats blijft en die gaat schuiven in je schoen is iets wat je niet wilt.  Deze mini-sok kan je vriend zijn of je ergste vijand.  De onzichtbare sok is soms rebels en besluit om niet op haar plaats te blijven, wat de rest van de dag voor ongemak zorgt. Dat wordt al snel vervelend.

Waarom blijft de onzichtbare sok niet op zijn plaats?

Hoe kun je voorkomen dat onzichtbare sokken in je schoenen gaan glijden? Dit is een frequente vraag die veel mensen zich stellen. De onzichtbare sok wordt gekenmerkt door de bijzonderheid om niet zichtbaar te zijn. Om uit het zicht te blijven, heeft het een minimale hoogte nodig om in de schoen te blijven.

Dat is dan ook de moeilijkheidsgraad. Het vormt een probleem dat niet eenvoudig valt aan te pakken. Er zijn echter oplossingen voor je voeten. Er zijn verschillende sokken die niet afzakken die je kunt aanschaffen. Je hebt dan de garantie dat je zorgeloos de dag doorkomt.

Het afzakken van de sokken heeft in de eerste plaats te maken met de kwaliteit van de zogeheten pasvorm. Wanneer een sok niet naadloos op je voet zit, dan heeft deze de neiging om te verschuiven. Bij een goede sok zitten er siliconenbanden bovenin de sok.

Er wordt gebruik gemaakt van een fixed grip technology waarbij het materiaal als het ware vastplakt aan je huid, zonder dat dit vervelend voelt. Ook moet een sok op de juiste manier zijn uitgesneden, een té lage sok zal altijd voor problemen kunnen zorgen.

Wanneer je een kleur voor je sokken uitkiest die lijkt op de kleur van je sneakers, dan zal niemand doorhebben dat je sokken draagt, terwijl je tegelijkertijd het comfort van de sokken voelt. 

sokken die niet afzakken
Op zoek naar sokken die niet afzakken?

Hoe de sokken in je schoen te houden?

Voor een goed onderhoud van korte sokken in je sneakers zijn de details van groot belang. In dit geval moeten de producten te een siliconenrand hebben die knijpt zonder te comprimeren. De vasthoudtapes zijn ook van belang om de voet te omwikkelen en te zorgen voor een goed onderhoud, zodat de onzichtbare sok niet op de bodem van de schoen glijdt.

Daarom hebben goede sokken ook aan de achterkant een siliconenband die aan de hiel hecht om te voorkomen dat de sok slipt.

Het materiaal waarvan de sok gemaakt is telt ook mee. Goede sokken zijn over het algemeen gemaakt van katoen, wol of bamboe. Over het algemeen is katoen goed voor de ventilatie in de zomer. Net als bij wol blijft de kwaliteit van het materiaal goed, ook na vele wasbeurten.

Katoen houdt je voeten dus in de zomer lekker koel. In de koudere jaargetijden zou je dan weer kunnen kiezen voor wollen sokken, die beter de warmte kunnen vasthouden. Het is ook belangrijk om voor antibacterieel materiaal te kiezen, zodat je voeten een optimale bescherming hebben.

Als laatste is er de tip om te kiezen voor sokken die bij je schoenmaat passen, dan weet je zeker dat je nooit meer last hebt van afglijdende sokken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *