Voorkom een gele gloed met een goede zilvershampoo

Zo blij als je bent met je frisse blonde coupe, zo vervelend zijn de gele strepen die lijken te verschijnen na een wasbeurt. Een gele gloed over je haar is een veel voorkomend probleem, met name bij geblondeerd haar. Na verloop van tijd kunnen je zorgvuldig geverfde lokken te warm uitslaan. De oplossing is simpeler dan je denkt. Met zilvershampoo kun je de gelige tinten namelijk sterk verminderen. 

Waar komt die gele gloed vandaan?

Gele strepen en verkleuringen ontstaan op natuurlijke wijze of na het blonderen van je haar. Bevat je van nature rood pigment? Houdt er dan rekening mee dat je haar na het blonderen een te warme gele gloed bevat. Het warme rode pigment blijft nog een beetje zichtbaar, omdat de blondering niet sterk genoeg is. De mooie blonde coupe valt dan warmer of geler uit dan je voor ogen had.

Het effect van zilvershampoo

Een gele gloed: wat nu? Opnieuw langs de kapper is lang niet altijd nodig. Je haar wassen met zilvershampoo kan een hoop schelen. De gele of oranje gloed wordt verminderd en het blonde haar wordt benadrukt. Ook op natuurlijk grijs haar heeft zilvershampoo een mooi effect. De natuurlijke grijze glans wordt ondersteund en gelig grijs verminderd. Vanzelfsprekend doet zilvershampoo wat alle andere shampoos ook doen: het reinigen van haar en hoofdhuid.

Zilvershampoo
Voorkom een gele gloed in je haren met de zilvershampoo.

Paarse pigmenten

Allemaal leuk en aardig zul je denken, maar hoe doet deze shampoo dat? Zilvershampoo bevat blauwe en paarse pigmenten die de gele gloed in geblondeerd, grijs of wit haar neutraliseert. Door je haar te wassen met zilvershampoo worden de warme tinten in je haar gecompenseerd met de koele paarse pigmenten uit de shampoo.

Kwalitatief goede zilvershampoo

De kwaliteit en werking van de shampoo is afhankelijk van het aanwezige pigment in het product. De pigmenten zorgen er tenslotte voor dat de koele kleuren as, grijs en wit langer behouden worden. Hoe meer pigment er in de shampoo aanwezig is, hoe beter ze de koele tinten in je blonde haar zullen accentueren. Houdt er wel rekening mee dat de shampoo niet genoeg effect zal hebben als je haar volledig geel is uitgevallen. Soms is het gewoon zo dat het blonderen niet geheel naar wens is. Een tripje naar de kapper is dan het beste.

De noodzaak van zilvershampoo

Als je een gelige gloed in je blonde haar niet ziet zitten is zilvershampoo sterk aan te raden. Maar zilvershampoo doet meer. Een goede zilvershampoo is belangrijk bij de trend grijs haar. De pigmenten van je geverfde grijze haren blijven intenser en langer fris. Natuurlijk grijs haar krijgt bovendien en oppepper en zorgt er ook hier voor dat een gelige gloed wegblijft. Gebruik dus zilvershampoo om lang en optimaal te genieten van je blonde of grijze haar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *