gellak

Verwen jezelf

Ga jij op je vrije dag naar de salon om je nagels te lakken of doe jij het zelf thuis? Ik zou op mijn vrije dag een lekker ontspannen ‘mooi-maak-dagje’ nemen. Dit werkt geheel ontstressend en is zeker goed voor je gezondheid. Het voordeel is dat je niet het huis uit hoeft om dit te doen. Het is heel eenvoudig om zelf gellak aan te brengen. Dit kan je lekker thuis op de bank doen, alleen of met samen met een vriendin. Tegenwoordig zijn er namelijk diverse gellak startset te koop waarmee je zelf gellak kan aanbrengen.

Het is belangrijk als je het zelf wilt aanbrengen dat je een beetje informatie hebt over het merk. Er zijn uiteraard ontzettend veel merken die erg van elkaar kunnen verschillen. Niet alleen qua prijs, maar ook qua kwaliteit. Je wilt natuurlijk dat de gellak zo lang mogelijk blijft zitten, dus als je gellak aanbrengt is het handig om alles stapsgewijs te volgen en je enigszins te verdiepen in het merk. Je kan ook rondvragen bij jouw vriendinnen, collega’s of familie of iemand er al ervaring mee heeft. Er moet haast wel iemand in jouw omgeving zijn die inmiddels al aan de slag is gegaan met gelnagellak.

Gellak blijft over het algemeen langer zitten dan gewone nagellak en het glanst mooi. Het benadeeld niet je natuurlijke nagel, want dit kan met een gellaagje lang en gezond uitgroeien. Sterker nog het kans zelfs voordelen hebben. Door de stevigheid van de gel zal de nagel veel minder snel scheuren. Dit zal gedurende twee weken goed blijven zitten op de nagel. Omdat na enige tijd de natuurlijke nagel groeit, zo’n twee tot drie weken, zal je uitgroei zien en daarom kiezen vrouwen vaker voor deze lak.

gelnagellak
Gebruik jij al gellak?

Voordat je gellak aanbrengt op de nagels komt misschien wel het belangrijkste, de voorbereiding van de nagels. Eerst moet je de nagels in de vorm vijlen die jij het prettigst of het mooist vindt. Ruw je de nagelplaat een beetje op en tot slot gebruik je nailcleaner om de nagels even goed te reinigen.

Dan breng je een dun laagje aan  op de nagel en houdt je dit vervolgens onder een lamp om het uit te harden. Na de basis gellak breng je de kleur in een eerste dunne laag aan. Dan laat je de eerste laag uitharden en breng je de tweede laag aan. Dan kan je zelf de keuze maken of je nog een derde laag aanbrengt. Hoe dunner de kleurlagen hoe beter het eindresultaat. Dus liever 3 dunne laagjes dan 2 dikke lagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *