Tot rust komen in de sauna

Wanneer neem je een sauna?

Dat een sauna gezond is, is al langer bekend. Een sauna nemen is niet enkel gezond voor het lichaam; het is ook gezond voor de geest en je algemeen welzijn. Zit je in een stressvolle periode of voel je je gewoon heel moe, dan kan een sauna erg deugd doen. Maar eenvoudig een sauna nemen gewoon omdat je er zin in hebt, daar is ook niks mis mee. Een sauna is vooral genieten en nog eens genieten. Tot rust komen in de sauna is één van de voornaamste doelen van een sauna.

Wat doet een sauna met je?

De wisseling tussen koud en warm gaat je bloedsomloop stimuleren. Dit is goed voor hart en bloedvaten en voor de doorbloeding van alle weefsels en organen. Tijdens de sauna voel je je lekker loom worden, wat een gevoel van rust brengt. Je gedachten zweven weg en de stress valt van je af. Meestal heb je in een sauna gedempt licht en een zacht muziekje. Daardoor worden alle heftige invloeden van de buitenwereld verband. Je kruipt in je eigen wereldje met alleen nog positieve gedachten. Het uitzweten en de baden die je tussendoor neemt maken dat je lichaam helemaal gereinigd wordt. Je huid wordt babyzacht en je poriën zijn helemaal proper.

Lekker tot rust komen in de sauna

Het is geen fabeltje dat je lekker tot rust kan komen in een sauna. Men moet het gewoon eens uitgeprobeerd hebben om te weten welk gevoel een sauna geeft. Het geeft een moe maar voldaan gevoel. Na een sauna voel je je fysiek en psychisch helemaal herboren. Je hebt het gevoel dat je er weer voor een tijdje tegenaan kan. Blijf dus niet te lang in stressvolle situaties of drukke perioden hangen, maar ga regelmatig naar de sauna. Op lange termijn word je er een ander mens van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *