Tips tegen acne

Tips tegen acne

Acne: hoe kom je ervan af?
Een gezonde huid begint van binnen uit. Gezonde voeding en genoeg water drinken is belangrijk voor een stralende huid. Heb je nou toch last van acne of jeugdpuistjes dan zijn hier een aantal tips om acne te verminderen en misschien zelfs tegen te gaan.

Speel niet zelf voor schoonheidsspecialist!

Om verspreiding van bacteriën te voorkomen is het erg belangrijk om zelf niet aan de puistjes te zitten. Door het uitdrukken met je vingers kunnen bacteriën in de huid terecht komen met als gevolg een fikse ontsteking.

Hygiëne

Zonder dat je het door hebt is je kussensloop een bron voor bacteriën. Door je kussenssloop dagelijks te wassen vermindert de kans op acne. Vaak wordt gedacht dat het uitdrogen van je huid helpt tegen acne. Maar helaas werkt het niet zo, doordat je huid droog wordt, gaan je talgklieren meer talg produceren waardoor de kans op verstoppingen in de huid groter wordt (en je dus wéér puistjes krijgt).

Tips tegen acne
Zelf voor schoonheidsspecialist spelen is vaak geen goed idee. Vraag de tips tegen acne aan een professional.

Kies voor een goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is essentieel. Reinig je huid iedere avond voor het slapen gaan en gebruik een voedende nachtcrème, zodat je huid goed kan herstellen in de nacht. Omdat acne meestal gepaard gaat met een wat vettere huid kan je je gezicht scrubben met een milde scrub om zo de dode huidcellen te verwijderen. Bij twijfel kan je een schoonheidsspecialist om advies vragen.

Make-up en zweten

Hoe lastig het ook is, probeer je acne zo min mogelijk te camoufleren met make-up. Door het gebruik van make-up raken de poriën verstopt, waardoor het talg zich ophoopt en er dus nieuwe puistjes kunnen ontstaan. Ook zweten kan zorgen voor meer acne. Bijvoorbeeld na het sporten is het verstandig om zo snel mogelijk te douchen. Door het opgedroogde zweet kunnen er puistjes ontstaan. Als je erg last hebt van acne is het een goede tip om een bezoek te brengen aan de huisarts, hij/zij kan je eventueel doorverwijzen naar een dermatoloog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *