Tips kiezen nachtcrème

Tips kiezen nachtcrème

De nachtcrème is essentieel in de routineverzorging van het gezicht. Terwijl we slapen kan een nachtcrème dieper inwerken en zich richten op de specifieke behoeften van de huid zonder dat we erdoor gestoord worden. De keuze van de juiste nachtcrème is afhankelijk van de leeftijd en het type huid. Een goede nachtcrème is over het algemeen efficiënter dan een dagcrème.

De nachtcrème kiezen op basis van de leeftijd

We gaan ervan uit dat de huid op elke leeftijd verschillende behoeften heeft. De huid van iemand van 15 jaar heeft duidelijk andere kenmerken dan die van iemand van 60 jaar. Dat is de reden waarom we u willen helpen bij het kiezen van een nachtcrème, op basis van uw leeftijd. We overlopen samen met u de mogelijke keuzes:
-Op de leeftijd van vijftien jaar wordt een nachtcrème nog vaak over het hoofd gezien, en toch zijn er nachtcrèmes speciaal voor de jonge huid, die zeer efficiënt zijn bij onvolkomenheden.
-Op twintig jaar zal een vochtinbrengende nachtcrème u helpen om een frisse teint te bewaren zelfs tijdens de examens of na een feestje met vrienden. Het goed verzorgen van uw huid op deze leeftijd zal zeker ten goede komen aan uw schoonheid in de toekomst.
-Dertig jaar is de leeftijd waarop de nachtcrème echt essentieel wordt. De focus van de nachtcrème moet liggen op de behandeling van de eerste tekenen van de veroudering en moeten dit proces helpen vertragen door de voedende en hydraterende eigenschappen.
-Op de leeftijd van 40 jaar is het moment gekomen om uw huid te behandelen tegen rimpels, verlies van glans en droogheid. Zorg voor een nachtcrème die hyaluronzuur bevat. Dit zal ervoor zorgen dat de huid glad blijft.
-Vanaf vijftig jaar zult u moeten overschakelen naar een diep werkende rimpelbehandeling. De nachtcrème zal vooral de verslapping van de huid moeten tegengaan. Dus zoals u merkt, op elke leeftijd de juiste nachtcrème.

Tips kiezen nachtcrème
De juiste nachtcrème vinden is niet gemakkelijk. Met de tips bij het kiezen vind jij de nachtcrème die bij jouw huid past.

Andere mogelijkheden om te overwegen

De keuze van de nachtcrèmes is enorm en de leeftijd is een goede indicator om te kiezen, maar het is niet de enige. Het is duidelijk dat u ook de werking van de crème zorgvuldig moet analyseren afhankelijk van het type huid. Zo zijn er typische nachtcrèmes voor een rode, een droge en gevoelige huid enzovoort. Als u de keuze toch te moeilijk vindt, kunt u uw dagcrème ook als nachtcrème gebruiken omwille van de hydraterende eigenschappen. Een nachtcrème overdag gebruiken is niet aan te raden omdat de crème over het algemeen vetter en dikker is en niet kan gecombineerd worden met uw gebruikelijke make-up!

Naar boven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *