Huidverzorging voor na de zon

Tips bij huidverzorging na een zonnige dag

Belangrijk! Je huid verzorgen na een dagje zon

Dat je huid goed beschermd moet worden tijdens het zonnen, dat weet iedereen. Een goede zonnebrand met de juiste factor is een must tijdens een dagje strand. Maar hoe zit het dan met de verzorging van je huid nà een dagje zon?

Verzorg je huid goed!
Ook na het zonnen is het belangrijk je huid goed te verzorgen.

Feit is; je huid droogt ontzettend uit van de zon. Spring na een tijd in de zon niet meteen onder een lange, hete douche, maar spoel je liever eventjes af onder een lauwe douche en doe dit niet te lang. Omdat je huid droog is geworden en er veel vocht uit je huid is verdampt, gebruik je nu een hydraterende aftersun of een andere geschikte vochtinbrenger. Gebruik er ééntje die geschikt is voor jouw huidtype. Je zult zien dat je huid hiervan opknapt. Echter, met alleen verzorging voor de buitenkant ben je er nog niet. Je lijf hydrateren van binnenuit, door veel water te drinken, zorgt ervoor dat je huid sneller herstelt.

O jee! Het op tijd insmeren van je huid is je ontkomen en het gevolg is nu een pijnlijke, droge en vooral rode huid. Vervelend en pijnlijk! Als je een crème met Aloë vera in huis hebt, smeer dit er dan vooral royaal op. Deze plant heeft namelijk een helende werking. Mocht je nou zo snel niet in het bezit zijn van een dergelijke crème, sla dan aan het smeren met yoghurt of snijd schijfjes van komkommer en plaats deze op je verbrande huid. In het vervolg, denk erom; voorkomen is beter dan genezen! Gebruik dan ook ten aller tijde een goede, beschermende zonnebrandcrème voor je kostbare huid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *