Spijkerbroeken in alle soorten en maten

Het is niet meer zoals vroeger toen er maar één soort spijkerbroek op de markt was. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel merken, pasvormen en maten. Ook is de ouderwetse blauwe spijkerbroek verandert in verschillende wassingen. Spijkerbroeken zijn gekleurd, gescheurd, gebleekt of gecombineerd met andere materialen.

Elk lijf is weer anders. Om een goede jeans te vinden is het belangrijk dat ie goed past en niet na een halve dag gaat afzakken of veel te strak zit. Hieronder staan een paar beschrijvingen van soorten jeans die in de meeste kledingwinkels te vinden zijn.

Straight cut

Deze broek zit precies op je heupen en zijn recht toe, recht aan. De wijdte is overal hetzelfde . Bij de pijpen loopt het iets smaller uit. Een klassiek model voor de wat langere benen.

Flair cut

Deze broek hoort eigenlijk gedragen te worden met cowboylaarzen. De broek wordt tussen knie en enkel iets wijder zodat deze ook comfortabel zit wanneer je grotere schoenen of laarzen aantrekt. Veelzijdige broek die nooit uit de mode raakt.

Wide leg

Deze broek valt net onder de heupen en heeft meer ruimte rondom de heupen. Een wijde aflopende pijp vanaf de knie en grotere iewat diepere achterzakken.

Low rise jeans

Het meest opvallende van deze jeans is dat de taille onder de heupbotten valt. Deze broeken zijn het best te dragen met een wat langer t-shirt. Wanneer je dit niet doet loop je de kans dat je navel te zien is bij deze jeans.

Skinny jeans, ook voor de man

Mannen kunnen zeker een skinny jeans dragen. Deze strakke jeans wordt door velen mooi gevonden. De mannen van nu kunnen best zo’n skinny dragen mits hun figuur in orde is. Ben je te zwaar dan is het niet de spijkerbroek die jij zoekt.
De skinny jeans accentueren heel goed je benen dus wat te dikke benen zijn niet goed om deze jeans te dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *