Sauna bezoek

Sauna bezoek

Sauna bezoek gezond voor lichaam en geest
Een sauna bezoek is heel gezond voor zowel je lichaam als geest. Het laat je niet alleen tot rust komen, maar geeft je ook nieuwe energie. Misschien dat het eerste sauna bezoek een beetje onwennig is, maar zeker te weten dat je een volgende keer graag terugkomt.

Sauna bezoek zonder badkleding zorgt voor beste resultaat

Een sauna bezoek is het beste zonder badkleding te dragen. In de saunacabines zorgt de warmte ervoor dat je lichaam transpireert. Dit om het lichaam af te laten koelen, een proces dat badkleding tegenhoudt. Ook hygiënisch gezien is het verantwoorder om geen badkleding te dragen. Het zweet en de afvalstoffen blijven namelijk achter in de badkleding. Niet alleen onhygiënisch voor jezelf maar ook eventueel voor de volgende drager van de badkleding.

Sauna bezoek
Een sauna bezoek is heerlijk ontspannend voor lichaam en geest. Kom lekker tot rust en voel je als herboren.

Neem vooraf een voetbad

Een sauna bezoek is het beste in de volgende volgorde af te werken. Wanneer je hier aan begint ga dan van tevoren altijd even naar het toilet. Begin met een douche om zoveel mogelijk zweet en vuil af te spoelen van je lichaam. Wil je wennen aan de temperatuur van een sauna neem dan eerst een voetbad. Vervolgens kun je in de sauna gaan en kies je op welke plek je gaat zitten. Des te hoger je gaat zitten des te hoger is de temperatuur. Een kwartier is vaak ruim voldoende voor een sauna bezoek.

Koel je lichaam af met een dompelbad

Nadat je in de sauna bent geweest is het belangrijk om af te koelen. Voordat je bijvoorbeeld een neveldouche neemt kun je overwegen om even in de buitenlucht te gaan lopen. Een dompelbad is de perfecte manier voor het volledige afkoelen van je lichaam. Na al deze stappen ben je heerlijk tot rust gekomen tijdens een sauna bezoek. Drink ook altijd voldoende vocht tijdens het bezoek aan een sauna, gezien het feit dat je veel vocht verliest door het zweten. Een regelmatig sauna bezoek is dus heel gezond voor het lichaam en geest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *