Retro jurken voor in de lente

Wat is dat toch met retro jurken? Stel je draagt elke dag een spijkerbroek en je verschijnt plotseling in een retro jurk. Opeens zie je er vrouwelijk uit. Speels maar niet voor de poes. Sexy maar lief, zelfverzekerd maar vrouwelijk…Voor alle reacties die je te horen krijgt, zijn er nog veel meer die niet uitgesproken worden. Wees ervan verzekerd dat ze positief zijn. Jurken waren in de jaren 50 en 60 bedoeld om tegelijk te verhullen en te laten zien. Zeg maar op het eerste gezicht onschuldig maar eigenlijk heel verleidelijk. Een wijde rok benadrukt de taille en de boezem. De pencil dress laat je lichaam bijzonder goed uitkomen.

Een retro jurk is modieus

In het land van de mode is er niets nieuws onder de zon. Het is een cyclische beweging, alles wat ooit geweest is komt weer terug maar misschien nog net een tikje beter. Retro jurken die zich laten inspireren door de jaren 70 hebben vaak grote prints en een opzettelijke nonchalance. Dat was de tijd van de korte rokken en vrijheid, terwijl de haren lang waren en vrouwen hun ogen opmaakten met kohl. Het is heerlijk om op die manier terug te gaan in de tijd. Nu zijn de modevoorschriften niet meer overheersend zoals toen en kan je de stijl dragen die bij je past.

Voor elke dag

Retro jurken worden gemaakt van moderne stoffen, in prints en kleuren die zich laten inspireren door modes van jaren her, toen vrouwen ’s ochtends veel tijd besteedden aan hun uiterlijk. Sommige kledingkasten bevatten inmiddels een hele verzameling aan retro jurken, die zich steeds verder uitbreidt. Het kan een echte passie worden. Ze passen sowieso bij elke gelegenheid, omdat ze bij jou passen. Door accessoires kunnen ze ook weer een ander karakter krijgen, zo zijn pumps verleidelijk en ballerina’s lief en meisjesachtig. Een sjaaltje, een ceintuur en mooie sieraden doen de rest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *