Feestelijke ballonnen

Party essentials op een rijtje

Een feestje organiseren is natuurlijk erg leuk maar kan ook erg stressvol zijn. Zo zijn er tal van punten waar je rekening mee moet houden om er een goed feest van te maken. Gelukkig gaat dit steeds makkelijker vanwege alle party essentials die er tegenwoordig zijn. Hierdoor is het ook gelijk een stuk makkelijker om zelf een feest te organiseren zonder er iemand voor in te huren.
Wanneer dit het eerst feest is die je gaat organiseren, kan deze party essential lijst je aardig op weg helpen. Zo weet je zeker dat je alle benodigdheden hebt.

Versieringen

Een feest zonder thema versiering is natuurlijk geen feest. Hierdoor is het belangrijk dat je nadenkt in wat voor een thema je het feest wilt houden. Dit is makkelijker voor de gasten die komen maar ook voor jezelf. Zodra je dit weet kan je namelijk makkelijker thema versieringen kopen. Denk bijvoorbeeld aan ballonnen, vlaggen, aankleding voor tafels en stoelen, bijpassend service en noem het maar op. Voor elk thema is er tegenwoordig wel versiering te vinden. Dus of je nu opzoek bent naar versiering kinderverjaardag, eindexamenfeest, bruiloft of welk feest dan ook, het is te verkrijgen en je zal het zeker nodig hebben.  

Een feestelijke tafel
Een feestelijke tafel

Catering

Nog een belangrijk punt voor op de party essential lijst is natuurlijk de catering. Denk goed na wat je jouw gasten wilt bieden. Zo hoef je niet perse een hoofdgerecht te geven maar wil je ook niet dat je gasten honger krijgen. Op elk feest hoort zoetigheid. Denk dus aan taart, cupcakes, cakepops of ijscakejes. Daarbij kan je ook kleine hapjes serveren, dit kunnen bijvoorbeeld partysnacks zijn maar ook mini sandwiches. Uiteindelijk ligt het allemaal aan jouw keuze en het soort feest wat je geeft. Vergeet ook zeker niet genoeg drinken en servies in te slaan.    

Uitnodigingen

Wanneer je een feest geeft wil je van te voren wel je gasten uitnodigen. Je kan jouw gasten het beste uitnodigen met een bijpassende uitnodiging. Laat in de uitnodiging weten wat voor een feest het is, of kinderen toegestaan zijn en wat de dresscode is. Zet ook in je uitnodiging of ze graag kunnen laten weten of ze komen of niet. Dit is namelijk makkelijker voor jou om rekening te houden met de catering en eventuele reservering van een locatie. Hoewel tegenwoordig alles via onze telefoon gaat, is het wel anders om een uitnodiging te sturen via de post. Ook dit kan weer verschillen in het soort feest je geeft, maar denk er wel over na.

Decoratie

Om je feest helemaal af te maken kun je naast de versieringen ook nog wat extra decoratie en attributen plaatsen. Op deze manier kunnen je gasten zich vermaken door bijvoorbeeld een fotohoek, popcorn en suikerspin kraan, spelletjeshoek, springkussen, etc. Zeker bij het geven van een groot feest, is het ook leuk als je decoratie neer zet wat dus gebruikt kan worden. Pak je feest ook uit door een rode loper te plaatsen en grote staande lampen. Zeker bij een feest als thema Hollywood of bekend persoon, is deze decoratie erg gewild.  En of je feest nu voor jong of oud is, voor iedere leeftijd is een pinata erg grappig om te hebben.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *