Nieuwste mannenmode

Mannen willen zich comfortabel en stoer kleden maar de lumberjack stijl is toch een beetje uit. Natuurlijk zullen mannen altijd stoer zijn, daar zijn het mannen voor. Hun look mag zelfverzekerd zijn, graag zelfs, maar ook persoonlijk. Dat betekent onder andere veel kleur in de herenmode, vaak geïnspireerd door etnische klederdrachten. Maar ook grote blokvormen en echt wijde, oosterse broeken zijn gespot op de catwalk, met opvallend veel felle kleuren en groen. Als tegenreactie daarop is er juist ook weer een quasi sobere stijl, met strakke lijnen die het lichaam volgen en no nonsense overhemden en polo’s. Hier is blauw een overheersende kleur.

Trends voor mannen

Een opvallende ontwikkeling in de modewereld is het naar elkaar toe groeien van mannen- en vrouwenmode. We gaan echt toe naar een soort universele manier van kleden, tot plezier van iedereen. Broeken voor mannen mogen nu ook verschillende lengtes hebben, ze hoeven niet meer keurig netje tot aan de hak te reiken. Enkel- of kuitbroeken zijn helemaal in, wat meteen weer mogelijkheden creëert voor modieuze schoenen, kousen en sokken. De nette broek reikt tot boven aan de schoen en is nog steeds vrij strak, zij het niet meer zo skinny als vorig jaar. Een bijbehorend colbert valt tot halverwege de heupen, want ook voor jasjes geldt dat ze niet lijzig lang moeten zijn. Het jasje is enigszins getailleerd en de nonchalante look, één knoop dicht, is het helemaal.

De man van de wereld

Wie zich nu zorgen maakt dat de mannelijke man verdwijnt (en de vrouwelijk vrouw ook), kan gerust zijn. Het blijkt namelijk dat er niet zoiets als een uniseks stijl ontstaat, maar juist een individuele, originele manier van kleden. Mannen hebben meer te kiezen en weten behoorlijk stoer en aantrekkelijk te zijn in opvallende kleding. De man die van klassiek houdt heeft ook keuze te over, strak in het pak blijft een van de beste opties voor de man van de wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *