Modekleuren winter 2015/2016

Elke seizoen heeft zo zijn eigen kleuren en dat zien we ook terug in de mode dit jaar. Waar in de zomer van 2015 nog de pasteltinten en felle kleuren in waren, zien we dit in de winter niet terug. Ook op de catwalk is een grote verandering gaande. De pastelkleuren kunnen nog niet helemaal de kast in, maar ze zijn niet meer zo schreeuwerig aanwezig. Voor sommigen is dit goed nieuws, want een pastelkleur moet je natuurlijk wel flatteren en je niet laten uitzien als een ziek mens.

Ga voor neutraal

Vooral neutrale tinten komen dit seizoen helemaal terug. Denk hierbij aan groenig-grijs en olijfgroen. En dit heeft niks weg van een militair. Ook het blauwgrijze maakt een grote comeback. En het zwart kan en mag eigenlijk altijd. Maar voor de modekleur van de winter 2015/2016 gaan we voor paarsblauw. Een krachtig kleur die niet iedereen even goed staat. Deze kun je combineren met iets lichtere kleuren en mooie combinaties zijn dan ook al snel geboren.

 

Modekleuren winter 2015/2016
Ga voor een neutral kleur. Het blauw/grijze is de modekleur voor de winter tijdens 2015-2016

Modekleur winter 2015/2016: Aarde

Aardetinten zijn helemaal je-van-het dit seizoen. Het okergeel is terug en geeft je een blij gevoel zonder eruit te zien als een citroen. Je kunt dit heel mooi combineren met verschillende tinten grijs. Ook bordeaux rood is helemaal terug. Combineer dit met okergeel voor een edgy look. Een andere echte modekleur voor de winter van 2015/2016 is lichtroze, maar ook oranje en een blauwgroene kleur maken hun intrede. Het kan en mag allemaal deze winter. Op zichzelf gecombineerd of alleenstaand; je maakt een statement met een kleurtje.

Zandkleurige kleding is erg trendy momenteel.
Zandkleurige kleding is erg trendy momenteel.

Geen kleur

Je hoeft niet altijd voor een kleur te gaan. Je kunt ook kiezen voor wit met verschillende grijstinten gecombineerd. Dit staat fris en oogt heel natuurlijk. Het geeft je uitstraling een chique touch en daar ben je op zoek naar. Combineer ook een van de bovenstaande kleuren met grijs of zwart. Hierdoor leg je de nadruk op de kleur. Het belangrijkste blijft; kies een kleur die je staat. Die ene kleur laat je ogen beter uitkomen en bij die ander bedoezeld het je buikje. Speel met de modekleuren die winter 2015/2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *