Mee-eters verwijderen

Mee-eters verwijderen

Mee-eters ontstaan in poriën die wijder open zijn dan normaal. De kleine opening wordt gevuld met vuil en dode huid waardoor melanine oxidatie ontstaat, dit resulteert in de zwarte kleur. Om te vermijden dat mee-eters zich ontwikkelen tot puistjes moeten we ze tijdig verwijderen. Er bestaan een aantal huisremedies die je daarbij kunnen helpen.

Een eiwitmasker

Dit is een makkelijk masker dat snel bij jouw thuis kan worden voorbereid. Eiwit kan de poriën van jouw gezicht tijdelijk verstevigen, waardoor de aanwezige mee-eters niet alleen verwijderd worden, maar er ook minder kans is om nieuwe te ontwikkelen. Om dit masker te gebruiken, heb je gewoon een ei, een aantal stukjes keukenpapier en een zachte handdoek nodig. Scheid het eiwit van de dooier en breng het in een dunne laag aan op jouw gezicht. Daarboven komt een laagje keukenpapier. Wanneer de eerste laag droog is, mag je daarboven nog een tweede en eventueel een derde laag aanbrengen. Laat het masker goed drogen. Wanneer het droog is en jouw huid strak aanvoelt moet je de verschillende lagen voorzichtig afpellen en daarna jouw gezicht zachtjes wassen om alle resten te verwijderen. Tot slot, droog jouw gezicht door het te deppen met een zachte handdoek.

Mee-eters verwijderen
Een masker kan goed helpen bij het verwijderen van mee-eters en het voorkomen ervan.

Melk en honing

Het is al langer geweten dat melk en honing enkele gunstige eigenschappen hebben voor de huid. Melk kan jouw huid zacht houden terwijl honing antibacteriële ingrediënten bevat. Beiden zijn goed om je snel van mee-eters af te helpen. Om deze methode toe te passen heb je een theelepel melk, een theelepel zuivere honing een katoenen doek nodig. Meng de melk en de honing en verwarm de mix gedurende 5-10 seconden in de magnetron tot ze een pasta vormen. Wanneer de temperatuur van de pasta comfortabel voelt, smeer die dan zachtjes over je huid. Leg daarboven een droge katoenen doek. Laat de pasta drogen en verwijder voorzichtig het doek. Spoel je gezicht met koud water.

De poriën laten krimpen met citroensap

Mee-eters worden veroorzaakt door verstopte poriën die reageren op zuurstof. Een goede manier om er vanaf te komen is door de poriën te laten krimpen. Citroensap is een natuurlijke astringent, een middel dat de poriën doet krimpen. Voor deze methode hoef je maar 1 citroen en enkele wattenschijfjes. Maak jouw gezicht schoon en laat het drogen. Dep jouw gezicht met in citroensap gedrenkte wattenschijfjes. Breng het aan juist voor het slapengaan. Na het opstaan van het bed, spoel je gezicht met water en gebruik een vochtinbrengende crème. Als je niet gelooft in de natuurlijke middelen kan je ook naar de apotheek en drogist gaan en een middel vragen om de mee-eters te verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *