Make up trends 2016

De trends voor make up 2016 zien er volledig anders uit dan 2015. 2015 was het jaar van zo min mogelijk make up te dragen of zo minimalistisch mogelijk. Deze zomer 2016 mag men zich verwachten aan heel veel aparte make up stijlen en vooral heel veel kleur.

Smokey Eyes in felle kleuren

Geef ogen heel veel kleur deze zomer. Een trend die men op de catwalk al startte zijn de felgekleurde oogleden met een “Smokey eyes” effect. En de oogleden mogen tot aan de wenkbrauw gekleurd zijn zoals men in de jaren ’80 ook al deed. Alle kleuren mogen en niks moet. Het is zelfs een must om een andere felle kleur mascara of oogpotlood te gebruiken dan de fel gekleurde oogschaduw. Hoe min mogelijk de kleuren samengaan en als het ware vloeken met elkaar, hoe trendy men is.

Blauw is dé uitgesproken kleur van 2016

De opkomende kleur voor dit jaar is felblauw. Liefst nog als oogschaduw op het gehele ooglid maar ook felle eyeliner in blauw werd gespot op de catwalk.Ook zuurstokroze is terug van weggeweest.

Fel gekleurde lippen die opvallen

Rode lippen overal is de must van deze zomer. Het gezicht mag heel bleek zijn maar die felrode lippen mogen opvallen op een spierwitte huid.

Schitteren zoals een ster

Alles op het gezicht mag bedekt worden met glitters. Van de oogleden, wangen, lippen tot hals mogen schitteren door glitters.

Opvallende wimpers

De wimpers mogen dit jaar dik aangezet zijn met heel, veel lagen mascara en opvallen. De valse wimpers mogen ook terug uit de kast dit jaar.

De make up trend van 2016 bestaat er ib om zoveel mogelijk op te vallen met heel, veel kleur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *