skincare

Kun je pigmentvlekken verwijderen?

Een pigmentvlek ontstaat door een overmatige productie van een stofje genaamd melanine. Melanine is het stofje dat ervoor zorgt dat je huid lichter of donkerder wordt. Het bepaalt dus je pigment. Wanneer je te lang wordt blootgesteld aan UV-straling kan dit de pigmentcellen ontregelen waardoor ze gaan ophopen. Dit zorgt voor pigmentvlekken. Dit zijn vaak grotere donkerdere plekken op je huid. Deze plekken kunnen overal op je lichaam zitten. Ze zijn heel natuurlijk, maar niet iedereen vindt ze even mooi. Daarom vragen de meeste mensen zich ook af of het mogelijk is om pigmentvlekken te verwijderen. 

Hoe laat je pigmentvlekken verwijderen

Het is mogelijk om je pigmentvlekken te verwijderen. Je kan het zelf proberen met huismiddelen, wat misschien verminderd resultaat heeft, of je kan het laten doen door een specialist door middel van een laserbehandeling of peeling. Het nadeel van deze methodes is dat de pigmentvlek in de meeste gevallen niet volledig kan worden verwijderd. In het geval van een laserbehandeling voor lichte pigmentvlekken heb je genoeg aan een behandeling, maar bij donkere vlekken kunnen er meer moeten komen. Bij peeling kan ook helpen met het vervagen van pigmentvlekken. Dit wordt echter gedaan door de aanmaak van pigment te verminderen. 

skincare women

Deze behandelingen kosten natuurlijk aardig wat geld en zijn vaak niet verzekerd. De meeste mensen beweren echter ook dat er een aantal dingen zijn die je zelf kan doem om pigmentvlekken te verminderen. Deze hebben vaak echter veel meer geduld nodig. Een van deze methodes is appelazijn gebruiken. In dit type azijn zit namelijk appelzuur, wat bacteriën dood en het herstel van je huid versnelt. Druppel de azijn op een watje en wrijf het op de pigmentvlekken, laat het even intrekken en spoel het af zonder zeep. Het is belangrijk om te onthouden dat dit proces meerdere keren moet worden gedaan voordat je resultaat ziet. 

Voorkom pigmentvlekken

De meest voorkomende oorzaak van pigmentvlekken is UV-straling. Door je goed te beschermen tegen deze straling kan je dus pigmentvlekken proberen te voorkomen. Smeer je daarom elke dag goed in met een zonnebrand van minimaal SPF 30. Dit wordt sowieso aangeraden omdat zelfs wanneer het bewolkt is buiten of het winter is de zon nogsteeds Uv-straling afgeeft, wat dus kan zorgen voor pigmentvlekken. Daarnaast kan je het beste buiten de zon blijven tijdens punten wanneer de zon het sterkst is, tussen 11.00 en 15.00 en vooral in de zomer. 

Tip: Biodermal.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *