Huidbescherming tegen de zon

Huidbescherming tegen de zon

We horen het tegenwoordig zo vaak, hoe belangrijk het is om onze huid tegen de zon te beschermen. Is het niet je moeder die erover klaagt dat je je te weinig insmeert, is het wel een reclame op de tv die ons eraan helpt herinneren. Iets dat we allemaal wel weten maar vaak vergeten te doen. Huidbescherming tegen de zon is cruciaal van belang voor jong en oud.

Je huid insmeren

Een van de meest bekende en belangrijkste manier om je huid te beschermen is zonnebrandcrème. De zon is tegenwoordig gevaarlijker dan een kwartier onder de zonnebank te liggen. Daarom is het belangrijk om je heel goed in te smeren voor je naar buiten gaat. Kies voor de juist SPF waarde en smeer een royale laag over de huid. De SPF beschermt je huid tegen de zon en voorkomt dat je huid verbrand. Het is dus ook verstandig om vaker op een dag je huid goed in te smeren. De meeste zonnebrandcrèmes werken ook tegen UVA stralen. Dit wordt aangegeven op de verpakking. Deze stralen zorgen ervoor dat op jonge leeftijd je huid wordt verpest en dus minder mooi wordt. Je voorkomt hiermee pigmentvlekken en rimpels. Wellicht is het handig om een zonnebrandcrème te kopen die ook tegen de UVA stralen beschermd. Zonnebrandcreme is overigens ook in spray vorm verkrijgbaar of zelfs met een bruinmakend tintje.

Huidbescherming tegen de zon
Smeren, smeren, smeren! Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Huidbescherming tegen de zon is erg belangrijk om verbranding te voorkomen.

Andere manieren

Naast dat je jouw huid kunt insmeren zijn er ook andere dingen waar rekening mee gehouden kan worden, om jezelf optimaal tegen de zon te beschermen. Het zijn een paar simpele manieren die toch vaak vergeten worden. Een pet of hoed bijvoorbeeld, beschermt je hoofdhuid tegen de zonnestralen en zorgen voor enigszins wat schaduw. Een zonnebril is ook onmisbaar wanneer het zonnetje fel schijnt. Maar ook door kleding te dragen die speciaal ontworpen is om de gevaarlijke UV stralen tegen te houden. Zo bescherm je ook je lichaam die zich niet direct blootstelt aan de zon.

Naar boven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *