kleding van gucci

Het verhaal achter Gucci

Dure merken, zoals Gucci, Valentino en DSquared2, worden steeds populairder onder de jongeren. Niet alleen ziet de kleding er mooi uit, maar de merken dragen ook een bepaald statussymbool met zich mee. Zo zijn er speciale winkels, zoals www.shoebaloo.nl die allerlei schoenen van deze merken verkopen, met als voornamelijkste doelgroep de jongeren. Echter weet bijna niemand het verhaal achter deze merken. In dit artikel vertel ik je meer over het bekende merk Gucci.

De geschiedenis van Gucci

Honderd jaar geleden, in het jaar 1921, is Gucci opgericht door de Italiaanse Guccio Gucci. Guccio opende zijn eerste winkel in lederwaren toen hij gestopt was met werken in hotels in de grote steden Parijs en Londen. Tijdens dit werk in deze hotels, kreeg hij een fascinatie voor luxe bagage van de rijke gasten die langs kwamen. Hij wilde wat met deze fascinatie doen en opende zijn eigen winkel. Het merk Gucci groeide met behulp van de drie zonen van Guccio snel en opende ook winkels in Milaan en Rome. Al snel werd de collectie uitgebreid en bestond deze niet enkel meer uit koffers en tassen.

merk gucci
Wat is het verhaal achter Gucci?

Collectie

Tegenwoordig heeft Gucci een mega collectie vol met heren- en dameskleding. Hiernaast heeft het bekende merk zelfs een lijn voor de baby’s. Vroeger bestond het merk nog uit luxe tassen, maar tegenwoordig zien we ook veel shirtjes en andere kledingstukken vaak terugkomen op straat. Zo zijn Gucci schoenen tegenwoordig erg geliefd onder de jeugd. Dit komt mede doordat bekende rappers over het merk zingen, waardoor de jongeren de kleding zelf ook willen.

Gucci kopen

Door de hoge kwaliteit van Gucci is de prijs ook relatief hoog als je het vergelijkt met de meeste andere kleding. Wel krijg je bij Gucci waar voor je geld, aangezien de kleren vaak voor een lange periode mee gaan en dan ook mooi blijven. Tegenwoordig worden designermerken, waaronder ook Gucci, vaak vervalst. Nepkleding is echt een ding tegenwoordig en hierdoor kopen veel mensen niet de echte producten. Wanneer je wel de echte Gucci producten wilt hebben kan je dit natuurlijk kopen bij de Gucci winkel. Echter zijn er ook andere winkels, waaronder Shoebaloo en de Bijenkorf waar je het merk kan halen. Wanneer je Gucci gaat kopen is het belangrijk dat je eerste altijd even controlleert of de verkoper wel betrouwbaar is, want voor je het weet koop je nepkleding voor een veel te hoge prijs en dat is natuurlijk weggegooid geld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *