mannen oorbel

Heren oorbellen: vroeger en de trends van nu

Het dragen van oorbellen is voor heren tegenwoordig een gevoelig onderwerp. Sommige mannen moeten er niets van hebben, terwijl andere mannen er totaal geen moeite mee hebben om oorbellen in te doen. Ook beroemdheden als David Beckham dragen zonder moeite bij tijd en wijle oorbellen. Maar hoe werden oorbellen bij heren vroeger gezien? En kijkend naar de huidige situatie: wat zijn de trends van dit moment.

De situatie vroeger: oorbellen bij mannen

Het lijkt er soms op dat oorbellen vroeger bij heren normaler was dan tegenwoordig. Zo wordt er zelfs beweerd dat mannen eerder oorbellen dan vrouwen. Wanneer je kijkt naar oude zeelieden is dit zeker het geval. Bij hen was het heel normaal om oorbellen te dragen. Ook in de vroege middeleeuwen en in de Renaissance droegen zowel mannen als vrouwen oorbellen.  Bij heren stond dit dan voor status en rijkdom.

Flash forward naar nu

Heren oorbellen waren vroeger dus de normaalste zaak van de wereld. Hoe anders is dit nu, waar door zowel vrouwen als mannen oorbellen bij heren soms als afknapper wordt gezien. Toch blijven er invloedrijke mannen bestaan, zoals bijvoorbeeld voetballer Cristiano Ronaldo, die zonder enige gêne oorbellen dragen. Zijn daar dan ook trends en andere opvallende zaken te bespeuren? Maar natuurlijk:

  • Combineren met andere items: oorbellen bij heren (ook bij vrouwen) staan niet los van de rest van het lichaam. Zij dienen gedragen te worden in combinatie met bijpassende items;
  • Één oor of beide oren: de voorkeur is nog steeds zeer afhankelijk per persoon. Men is er dan ook niet over of uit of een heer één of twee oorbellen moet dragen.
  • Houd het klein en stijlvol: oorbellen mogen best opvallen, maar moeten niet extreem groot zijn. Dit kan de aandacht afleiden, terwijl ze juist dienen als stijlvol extraatje.

Heren oorbellen zijn tegenwoordig in alle soorten en maten te koop en het aanbod doet niet veel onder voor het aanbod van oorbellen voor vrouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *