Facings creëren een mooi recht gebit

Erger je aan die oneffenheden op je tanden of wil je van het spleetje tussen je voortanden af? Alhoewel, dat één van de zeven schoonheden is. Het kan natuurlijk dat jij dat gewoon niet zo mooi bij jezelf vindt. Door het laten plaatsen van facings kan je hier verandering inbrengen.

Twee soorten facings

Composiet en porselein, dat zijn de twee verschillende soorten waar je uit kan kiezen. Facings van composiet bestaan uit kunsthars, dat de tandarts laagje voor laagje uithard op je tanden. Daarnaast is het mogelijk om de facings naar jouw gewenste vorm te slijpen en te polijsten. Mocht je om een of andere reden een beschadiging hebben dan is dit gemakkelijk te repareren. Naast composiet heb je porseleinen facings. De prijs hiervan ligt iets hoger, maar daarentegen verkleuren ze niet en behoud je een natuurlijke look van je tanden. Deze facings maakt de tandarts vooraf op maat en worden vervolgens op je tanden geplaatst.

Duur van de behandeling

Als je hebt besloten om facings te laten plaatsen dan beoordeelt de tandarts eerst de stand van je tanden. Tijdens een smile-analyse bespreek je samen met de tandarts wat je graag zou willen en maakt de assistent een aantal foto’s. Daardoor heeft de tandarts een goed beeld van je gebit en kan hij zien welke mogelijkheden er zijn voor jouw gebit. Voor het plaatsen van composieten facings loop je na een behandeling met een stralende glimlach de praktijk uit. Aangezien ze de porseleinen facings eerst naar jouw wensen moeten maken ben je minstens twee bezoekjes aan de tandarts verder.

Oh nee, doet het pijn?

Sommige mensen zijn bang om naar de tandarts te moeten en stellen de controlebeurt dan ook zo ver en vaak mogelijk uit. Wil je toch echt iets aan je tanden laten doen, in dit geval het creëren van een mooi recht gebit, dan zal je letterlijk en figuurlijk even op je tanden moeten bijten. Nee hoor, geen paniek. Het plaatsen van facings doet helemaal geen pijn. Het slijpen van het tandglazuur voel je nauwelijks. Mocht het zo zijn dat de tandarts eerst een gaatje moet vullen, dan kan je uiteraard om een verdoving vragen.

Hoelang blijft het zitten?

Gemiddeld gaan de facings die je hebt laten zetten ongeveer tien jaar mee, maar dit verschilt nogal op basis van wat je eet en drinkt. Daarnaast hangt het er ook vanaf of je rookt of niet. Bij het eten van te harde dingen kan het voorkomen dat er een stukje van je facing afbreekt. De tandarts is in de meeste gevallen in staat om het snel weer voor je te repareren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *