bruidsjurk

Een trouwjurk kopen voor je bruiloft

Je man gaat op zijn knie, je vrouw zegt snikkend ja, jullie gaan trouwen! Samen beginnen jullie aan een avontuur: jullie perfecte huwelijk plannen. In dit artikel vind je praktische tips over huwelijksvoorwaarden, advies over locaties en veel meer.

Het huwelijk praktisch
Minstens 2 weken voor de datum van jullie huwelijk moeten jullie aangifte doen dat je wil trouwen. Je kiest minimaal 2 en maximaal 4 getuigen van 18 jaar of ouder voor de burgerlijke trouw. Nadien kunnen jullie een religieuze ceremonie houden. Trouwen houdt een aantal rechten en plichten in. Zo kunnen jullie elkaars achternaam gebruiken, zijn jullie wettelijk elkaars erfgenaam, hoeven jullie niet te getuigen tegen elkaar maar hebben jullie ook onderhoudsplicht ten opzichte van elkaar.

Huwelijk
Het huwelijk heeft iets magisch. Zodoende moet de dag tip top in orde zijn.

Mooie huwelijksdag
Een huwelijk houdt enorm veel in, het is een hele planning. Zoeken naar een trouwjurk of –pak, trouwringen, uitnodigingen en nog veel meer. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het plannen van je huwelijk, het is immers de belangrijkste dag van je leven. Daarom hier een checklist van dingen waar je zeker aan moet denken!

Trouwdatum
Eerst is het natuurlijk belangrijk om een trouwdatum vast te leggen. In de zomer of de winter, het is allemaal jullie keuze. Vervolgens is het belangrijk om een budget op te stellen en inspiratie op te doen. Bedenk hoeveel mensen jullie willen uitnodigen en wat voor feest het zal worden. Informeel op sneakers, of verkiezen jullie juist een chique evenement in een kasteel?

Trouwlocatie
Een van de belangrijkste dingen bij een trouwfeest is de trouwlocatie in Brabant. Het zet de toon voor de rest van de dag. Ook hier geldt weer dat je eerst moet kiezen wat je budget is en welke sfeer jullie willen. Ga je voor een low-budget barbecue, of willen jullie graag een uitgebreid gangendiner? Bij het eerste kies je misschien beter een gezellig boerderijtje, bij het laatste eerder een kasteel. De locatie zorgt voor een groot deel van de sfeer, dus denk hier goed over na. Vaak kan de locatie catering verzorgen, zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken. Dit kan bijvoorbeeld bij Wolfslaar.

Kleding en accessoires
Uiteraard ook enorm belangrijk: de trouwjurk en het pak. Neem je tijd om de perfecte kleding uit te zoeken. Vaak moeten ze nog vermaakt worden om perfect te passen, dus houdt hier rekening mee in je tijdschema. Verder zijn schoenen en make-up ook belangrijk om op voorhand uit te kiezen. Uiteraard even belangrijk zijn de trouwringen. Jullie zullen deze voor de rest van je leven draaien, dus het is een grote beslissing. Kies iets dat dicht bij jullie ligt, en de tand des tijds kan doorstaan, iets wat nu ‘in’ is, is dat mogelijk niet meer over een tiental jaar.

Andere dingen om te regelen
Dingen zoals een fotograaf, de kleding van de bruidsmeisjes, de huwelijkslijst zijn zaken die je ook op voorhand moet regelen. Willen jullie graag dat de bruidsmeisjes dezelfde jurk dragen, of is dezelfde kleur voldoende? Ook fotografen moet je soms ver op voorhand regelen. Zoek iemand die fotografeert in de stijl die jullie willen, want dit kan erg verschillen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *