Een gezichtsbehandeling

Een gezichtsbehandeling

Tegenwoordig is een bezoek aan de schoonheidsspecialiste voor mannen en vrouwen heel gewoon. Vroeger werd het gezien als pure verwennerij en luxe. Je gezicht laten behandelen is niet alleen ontspanning, maar helpt om de huid in goede conditie te houden. Wat doet een schoonheidsspecialiste precies bij een behandeling en moet je regelmatig terugkomen? Krijg je een passend advies over jouw huid en doet het geen pijn? Mensen die twijfelen of ze een gezichtsbehandeling nodig hebben, en nog nooit zijn geweest lezen in dit artikel hoe een gezichtsbehandeling in zijn werk gaat.

Een gezichtsbehandeling
Een gezichtsbehandeling bevat veel verschillende onderdelen. Kies de behandeling die het beste bij jouw huid past.

Opgeleid om ieder huidtype te herkennen

Een specialist die gezichtsbehandelingen uitvoert is opgeleid om de juiste producten te gebruiken via een huidanalyse. Een erkende schoonheidsspecialiste geeft advies en vertelt je wat ze allemaal gaat doen bij een eerste basisgezichtsbehandeling. Als de schoonheidsspecialiste iets ziet in het gezicht wat door een arts of huidarts moet worden nagekeken, zal ze dat advies ook geven. Nadat je ontspannen achterover ligt in een speciaal daarvoor bestemde (lig)stoel worden je schouders en nek blootgelegd. Je huid wordt geanalyseerd, wat meer is dan te bepalen of je huid droog, vet of gecombineerd is. Nadat je huidtype is vastgelegd, worden er afgestemde producten klaargelegd. De basisbehandeling bestaat uit:

  • Reiniging gezicht, maar ook de nek wordt behandeld
  • Scrub en/of peeling
  • Stoombad voor het gezicht
  • Verwijderen van mee eters en comedonen
  • Epileren van wenkrauwen
  • Gezicht, schouders en nekmassage
  • Masker
  • Eventueel make-up

Voor de mannen is de behandeling hetzelfde en krijgen verzorgingsproducten die speciaal voor de mannenhuid is ontwikkeld, afgestemd op de huid van de man. De basisbehandeling kan nog uitgebreid worden met verven van wimpers, wenkbrauwen of harsen. Vaak hebben schoonheidsspecialistes een eigen specialisme bijvoorbeeld: Ontharen met behulp van lasers, acne behandelingen, rimpelbehandelingen, botox en fillers.

Huidverzorging essentieel bij het ouder worden

Tijdens de pubertijd is het belangrijk om je huid goed te verzorgen, maar op oudere leeftijd is huidverzorging ook nodig. Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste is heerlijk genieten en je komt er ontspannen uit. Je huid heeft weer een gezonde boost gekregen en kan er weer een tijdje tegen tot de volgende behandeling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *