Een sauna

Dit is waarom een Finse sauna goed is voor je huid

Je hebt het begrip ‘self care’ vast al een paar keer voorbij zien komen. Op het moment dat je aan ‘self care’ doet, zorg je goed voor jezelf, luister je goed naar je lichaam en doe je er alles aan dat je lekker in je vel zit. Een makkelijke manier waarop je hieraan kunt bijdragen, is door regelmatig de sauna te bezoeken. Het zorgt ervoor dat je weerstand verbetert en dat je beter bestand bent tegen ziektes. Dit komt doordat de sauna helpt bij het aanmaken van witte bloedcellen. Een ander voordeel van naar de sauna gaan, is dat het de bloedsomloop verbeterd, waar het lichaam beter op warmte en kou reageert. Onder de verschillende sauna’s is de Finse sauna het meest bekend. Wil jij vaker naar de sauna gaan? En ben je geïnteresseerd in de Finse sauna? Dan kun je hier in dit artikel meer over lezen!

Positieve effecten van een Finse sauna

De Finse sauna is een traditionele sauna. Het is een ruimte dat van hout gemaakt is en is voorzien van houten bankjes op verschillende hoogtes. Een waanzinnige eigenschap dit hout heeft, is dat het kan ademen. Dit betekent dat het warmte opneemt en in de ruimte afgeeft. Door middel van een kachel wordt de temperatuur in de ruimte gereguleerd, waarbij de temperatuur tot 90 graden kan oplopen. Wil je dat het stoomt in de sauna? Dan kun je water over de stenen gooien. Er zijn verschillende redenen waarom een Finse sauna goed voor je is. Ten eerste heeft deze sauna een positieve werking op je lichaam en geeft.  Het grootste voordeel voor is dat het erg goed voor je huid is. Het heeft namelijk een reinigende werking op de huid. Door de hoge temperaturen in de Finse sauna krijgt je lichaam het erg warm en daardoor ga je zweten. Op het moment dat je gaat zweten, gaan je poriën open en worden de bloedvaten wijder. Al het vocht, overtollige talg, vuil en andere onzuiverheden gaan meteen de huid uit. Dit zal ervoor zorgen dat de huid zuiver en sterk wordt. Wanneer je regelmatig naar deze sauna gaat, helpt het ook bij het verminderen van stress. Ook dit heeft positieve effecten op de huid en de mentale gesteldheid. Tijdens een saunasessie neemt het stofje serotonine in je bloed namelijk toe en dit zorgt ervoor dat je je opgewekt en ontspannen voelt. Dit effect zie je natuurlijk terug in een prachtige gloed op je huid. 

Een sauna is goed voor je huid
Een sauna is goed voor je huid

Zo kun je een Finse sauna het beste gebruiken?

Om ervoor te zorgen dat je huid er telkens ‘glowy’ uitziet, is het belangrijk dat je weet hoe je deze sauna optimaal kunt gebruiken. Het eerst wat je kunt doen, is een warme douche nemen voor een sessie in de sauna. Droog jezelf na een douche goed af, zodat een vochtige huid het zweten niet in de weg zit. Gedurende 8 tot 15 minuten maak je gebruik van de sauna. Na afloop zijn er enkele keuzes die je kunt maken. Zo kun je ervoor kiezen om een wandeling te maken in de buitenlucht, zodat het vocht uit de longen gaat. Aan de andere kant kun je er ook voor kiezen om een koude douche of een koud voetbad te nemen. Wil je je lichaam sneller op een normale temperatuur brengen? Dan kun je een warm voetbad nemen voor ongeveer 5 tot 10 minuten 

 

Kortom, door regelmatig naar een Finse sauna te gaan, kun je ervoor zorgen dat de huid er veel voordeel uithaalt. Zo kun je helpt het onzuiverheden te verwijderen en draagt het bij aan een mooie gloed op de huid. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *