De nieuwste kledingtrends

In de 70’s waren de de hippies groot. Zij droegen grote truien en mouwloze vest in combinatie met chino’s en ribbroeken. Alles was kleurrijk en het liefst aangekleed met een cowboylaars of Birkenstocks. In de jaren ‘80 bleven deze kleuren, werden de broeken strakker, de rokjes korter en de accessoires groter. Tien jaren later werd de versleten spijkerbroek in combinatie met All-stars juist het nieuwe ding. Maar wat dragen mensen tegenwoordig eigenlijk precies? Wat zijn de huidige kledingtrends? Alles van het nachthemd dames tot de minirok wordt in dit blog besproken.

Wat zien we allemaal op straat

Het is natuurlijk heel moeilijk om een hele periode vast te leggen in één kledingtrend. Ook in de jaren ‘70 waren er mensen die zich enorm hebben afgezet van de hippiecultuur en zal het straatbeeld zeer gevarieerd zijn geweest. Zo blijft dat ook vandaag de dag zo. Aan de ene kant zie je bijvoorbeeld een toename in de croptops en minirokjes. De zogenaamde low rise broek schijnt weer terug te komen en ook gekleurde powersuits komen steeds meer voor in het straatbeeld. Aan de andere kant zie je echter ook andere trends, die zich veel meer bezig houdt met comfortabele en duurzame kleren. De jeugd is zich immers enorm bewust van de huidige klimaatcrisis en dat laten hun kleren ook zien. Er wordt veel tweedehands geshopt waardoor vintage kleren ineens weer heel hip zijn. De verwassen spijkerbroeken van de jaren ‘90, bandana’s van de jaren ‘70 en fel gekleurde hemden uit de eighties zijn weer terug van weggeweest. Tegelijkertijd lijkt er ook een trend op te komen die vooral heel erg gefocust is op het comfort van de drager. Joggingbroeken zijn ineens overal om ons heen. Vaak zelfs in combinatie met een trui die bij het setje hoort. Waar sommige broeken nog over komen als een chino tot je dichterbij komt, zijn er ook joggingbroeken die zich niet eens proberen te verhullen. Daarnaast zie je mensen in wijde truien, wijde katoenen of linnen broeken en met enorme sneakers rondlopen. Alles om maar vooral lekker comfortabel te zijn. De stoffen zijn heerlijk zacht en de schoenen lopen als pantoffels. Zelfs Crocs zijn immers weer wijdverbreid. Misschien is deze trend iets waar ik nog wel het meest achter kan gaan staan. Wie wil er immers niet net zo comfortabel zijn thuis op de bank als op het kantoor?

kledingtrends voor vrouwen

Nog enkele aanraders voor jou

Voor iedereen die zich dus ook helemaal in de lekker zittende stoffen wil gooien hier nog enkele tips. Koop echt alleen dingen die lekker zitten. Geen te strakke bloesjes of kriebeltruien meer. Ook schoenen moeten lekker zitten. Niks ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden.’ Wie comfortabel moet zijn, moet dat vooral doen. Daarnaast is het misschien nog wel belangrijk om je te realiseren dat je niet zomaar in al je oude pyjama’s kan gaan rondlopen. Zo zijn badjassen helaas nog niet helemaal geaccepteerd in het straatbeeld. Voor iedereen die nog wat inspiratie nodig heeft is het aan te raden gewoon even lekker op straat te gaan kijken. Of natuurlijk online wat hippe trends op te zoeken. Zo kan ook jij een heerlijke, trendy en comfortabele zomer tegemoet gaan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *