Betekenis van mouwlengte-7

De betekenis van Mouwlengte-7 is bij de verschillende fabrikanten van overhemden en truien altijd hetzelfde. Mouwlengte-7 staat voor extra mouwlengte bij heren shirts, truien en pullovers. Helaas is de invulling hiervan niet altijd hetzelfde bij fabrikanten. De stof van deze kleding bestaat meestal uit 100% kreuk- en strijkvrij katoen. Er valt onder meer onderscheidt te maken tussen normale mouwlengte-7 (overhemden met een mouwlengte tussen 68 en 70 cm) en overhemden met mouwlengte van 72 cm (voor de man die in algemeen langer is dan 2 meter). Een goed advies bij de volgende mouwlengte-7:

  • Normale mouwlengte: bij een lichaamslengte tot +/- 1,90 meter;
  • Mouwlengte 7: bij een lichaamslengte tot 2 meter;
  • Mouwlengte 72: bij een lichaamslengte > 2 meter.

Meerwaarde van extra lange mouwen.

Of je nu klein of lang bent je wilt dat kleding goed zit en mooi staat. Te korte shirts bij lange mannen zijn een veelvoorkomend frustratiepunt, tegenwoordig is hier een oplossing voor en dat zijn shirts en overhemden die lang genoeg zijn zonder hun pasvorm te verliezen. Je hebt de keuze uit verschillende lengte- en breedtematen zodat je altijd het kledingstuk vindt dat perfect bij je past. De shirts en overhemden zijn niet alleen beschikbaar in diverse lengtematen, maar ook in meerdere mouwlengtes namelijk mouwlengte 6 of mouwlengte-7. Dankzij dit onderscheid in mouwlengtes kan je nu shirts vinden die precies bij je lichaamsbouw passen. Zo hoef je als lange man niet langer met te korte mouwen over straat.

Mouwlengte 7
Mouwlengte 7

Een overhemd met de perfecte mouwlengte.

De juiste mouwlengte van een overhemd speelt een grote rol. Voor iedere man, het perfecte overhemd is belangrijk. Vandaar ook de verschillende mouwlengte:

  • De manchet dient op de knik van pols en hand te vallen.
  • Als je een overhemd draagt in combinatie met een pak of colbert dient de manchet van het overhemd altijd 1 à 2 cm onder het colbert uit te komen.
  • Er zijn ook meetinstructies waarop de de juiste mouwlengte, pasvorm en maat kunt zien.

Over beauty