voetbalshirt

Authentieke voetbal shirts tegenover replica’s

Ze lijken misschien ongelooflijk vergelijkbaar op het oppervlak, maar er zijn enkele enorme verschillen tussen authentieke en replica voetbalshirts. Authentieke shirts worden gedragen door de spelers op het veld, terwijl replica-shirts een goedkopere optie zijn die zijn geproduceerd voor fans om thuis te dragen. 

Hoofdgebieden

Je kunt echter in de war raken door wat deze verschillen daadwerkelijk zijn, want het is niet altijd meteen duidelijk wat je krijgt voor je geld. Zaken verschillen meestal een beetje tussen de merken, maar je kunt deze shirts meestal uit elkaar halen door te kijken naar vijf hoofdgebieden: materialen, borduurwerk, pasvorm, prijs en natuurlijk de naam van het product.

Authentieke voetbalshirts zijn voorzien van materialen en stoffen van de absolute hoogste kwaliteit. Merken zijn altijd op zoek naar manieren om hun shirts beter te maken, bijvoorbeeld meer ademend, lichtgewicht en comfortabel voor de spelers op het veld. Door een authentiek shirt te kopen, ervaar je precies dezelfde innovatieve tech als de profs.

Prestaties verbeteren

Het uiteindelijke doel van deze shirts is niet alleen maar om er goed uit te zien (hoewel dat altijd een bonus is), maar om de prestaties van de spelers te verbeteren. Ze zijn ontworpen om spelers koel en kalm te houden, meestal met een soort premiumweefsel dat ze zo comfortabel mogelijk houdt tijdens het rondlopen. 

Dat wil niet zeggen dat replica-shirts het gevoel geven dat je een soort van schuurpapier draagt en deze versies hebben nog steeds een aantal indrukwekkende functies. 

Het leidt echter geen twijfel dat replica-shirts gewoon niet helemaal de diepte, details of wedstrijd prestaties van de authentieke versie leveren, ongeacht welk merk dan ook.

voetbalkleding
Wil je voetbalkleding kopen?

Zo licht mogelijk

Omdat ze gedragen worden door enkele van de beste spelers op de planeet, wil elk belangrijk merk hun shirts zo licht mogelijk houden. Dit omvat het verminderen van het gewicht van de logo’s en toppen die op het shirt worden gebruikt, door Nike, Adidas, Puma en New Balance, die allemaal hittedruk-logo’s voor hun voetbalkleding gebruiken.

Dit betekent dat ze een soepeler en synthetischer aanvoelen, maar ook een grotere hoeveelheid zorg nodig hebben in de wasmachine. Een afvallende club-badge is genoeg om zelfs de stoerste supporter tot tranen te brengen. 

Replica shirts hebben daarentegen geborduurde logo’s en deze genaaide badges zijn natuurlijk een beetje zwaarder en duurzamer. Misschien merk je ook zeer kleine verschillen op bij het algemene ontwerp van het shirt, met bepaalde functies die zijn aangepast om de authentieke versie meer ademend te maken en uiteindelijk lichter.

Koop een maat groter

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste dat je moet weten. Authentieke shirts worden gemaakt voor professionele voetballers, dus natuurlijk hebben ze een meer atletische snede die een stuk strakker rond het lichaam voelt.

Dit is niet noodzakelijkerwijs een probleem, maar het is verstandig om een ​​maat groter te nemen bij het kopen van een authentiek shirt, vooral als het van Puma of Adidas is. De gebogen zoom is ontworpen om de beweging te verbeteren, maar er is altijd een kans dat authentiek shirt gewoon te strak voelt, vooral als je het gewoon van plan bent om het rond het huis te dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *